Agenda

Mei 2018
Z M D W D V Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Apotheek van wacht

geowacht

Nieuwsbrief

Indien je op de hoogte wil blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

logo ht

HVRT

Project Bewegen op verwijzing

In de regio Turnhout loopt het project Bewegen op verwijzing. Met dit project kunnen patiënten via verwijzing door de huisarts naar een bewegen op verwijzing-coach gestuurd worden, die hen kan motiveren om meer te bewegen. Als het project ook bekend raakt bij patiënten, kunnen zij zelf hun huisarts aanspreken hierover. 

In bijlage een beeld om op digitale schermen te tonen als promotiemiddel:

affiche nierfalen18

Nierpas

Nierpasje tonen voor veilig medicatiegebruik

Artsen en apothekers uit de Kempen lanceren een nieuw initiatief voor patiënten met chronisch nierfalen. Zij krijgen voortaan een nierpasje dat ze bij elk bezoek aan een dokter of apotheek kunnen tonen.

nierpasjes samengevoegd

 

De nierpasjes verschenen ook in de media:

 

“Bij chronisch nierfalen zijn de nieren niet meer voldoende in staat om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. De nier heeft ook een belangrijke functie in de uitscheiding van diverse medicijnen”, vertelt nierspecialist Miranda Zeegers van AZ Turnhout. “Meestal hebben nierpatiënten een lagere dosis van een medicijn nodig. De maximale dosis voor paracetamol (Dafalgan) is bijvoorbeeld lager, diabetesmedicatie moet worden aangepast en antibiotica moeten vaak in dosis worden verminderd. Sommige medicijnen en antibiotica mogen zelfs niet genomen worden door mensen met chronisch nierfalen, omdat ze teveel bijwerkingen geven of niet meer werken. Ontstekingsremmers zoals Ibuprofen zijn een gekend voorbeeld.”

Lees meer...

HaRTen Aas 

Proefproject symptomatisch hartfalen

In de regio Turnhout wordt in september gestart met het project Harten Aas. Met dit proefproject
rond symptomatisch hartfalen willen we aantonen dat geïntegreerde zorg kan ingezet worden voor
chronische aandoeningen of langdurige zorgvragen.

Een transmuraal zorgpad hartfalen wordt geoptimaliseerd door het integreren van een individueel
behandelplan. Dit behandelplan vertrekt vanuit de behoeften van de zorggebruiker (patiënt) met
persoonlijke doelstellingen (levensdoelen), waarbij individuele coaching en ondersteuning
aangeboden wordt aan de zorggebruiker en aan zijn mantelzorger. Het zorgpad wordt ondersteund
door middel van een elektronisch multidisciplinair dossiersysteem, dat de zorggebruiker, zijn mantelzorger en de verschillende zorgverleners toegang biedt tot relevante
gedeelde gegevens.

Lees de nieuwsbrief voor zorgverleners

 

Registratie Stagiair + jonge apothekers

Alle apotheker-stagiairs in opleiding en jonge apothekers (-35j) zijn welkom op de KFK-activiteiten.

Om gerichter te kunnen communiceren, en iedereen in de KFK-regio te kunnen bereiken, willen we vragen om apotheker-stagiairs in opleiding of jonge apothekers (-35j) te registreren via dit inschrijvingsformulier.

Registratie gegevens apotheek

Zoals u wellicht weet zijn adjuncten en assistenten automatisch KFK-lid, zodra de apotheek (Titularis) het KFK-lidgeld betaalt. Voorwaarde is wel dat de titularis ons alle gegevens bezorgt van de medewerkers, zodat wij bij activiteiten kunnen controleren of iemand lid is van KFK en zij zonder extra bijdrage kunnen deelnemen. Daar wij in de toekomst de meeste uitnodigingen enkel nog per mail zullen versturen, zijn de e-mailadressen uiterst belangrijk! Ook wijzigingen moeten zo snel mogelijk worden doorgegeven aan het secretariaat.

Mogen wij u vragen om het inschrijvingsformulier volledig in te vullen

N.B.: Apothekers die niet aangesloten zijn bij een betalende KFK-apotheek en die lid willen worden, kunnen via mail aan het secretariaat laten weten dat ze geïnteresseerd zijn om lid te worden.

Postgraduaat 1ste lijn gezondheidszorg

Vanaf oktober 2013 wordt door de Thomas More Hogeschool een opleiding postgraduaat 'Professional in de eerstelijnsgezondheidszorg' ingericht te Turnhout.

Meer info.

Medicatieschema

Eerste nieuwsbrief m.b.t. een stand van zaken over de evolutie van het project ‘Medicatieschema’ in de provincie Antwerpen en in de KFK regio.logo KAVA

Vitalink wint e-Health Award voor beste samenwerking

Logo geel-blauw vitalinkOp 6 juni 2013 sleepte Vitalink de prijs voor de beste samenwerking in de wacht op de derde uitreiking van de Agoria e-Health Awards. De jury loofde het project voor het bevorderen van samenwerking tussen verschillende zorgactoren, waarbij de zorg voor de patiënt centraal staat.

Persmededeling e-Health Award       

Pentothal

UPDATE 10/2012: bevoorradingsprobleem met Thiobarbital Braun.

Lees meer...